tiistai 11. elokuuta 2009

Tieteen nimissä: Karnosiini ja Ubikinoni

Olen murrosiästä lähtien kärsinyt sydämen lisälyönneistä ja rintakehässä tuntuvista muljahduksista. Sydäntutkimuksissa armeijassa ei löytynyt mitään elimellistä vikaa mutta sanoivat sydämeni olevan normaalia laajempi (sydänsairausriski sekin). Lisäksi kuulin vasta vähän aikaa sitten että suvussamme on sydänsairauksia.

Ajattelinkin nyt tehdä jotain poikkeavaa eli kokeilla näitä kahta lisäravinnetta kahden kuukauden ajan ja katsoa josko niistä olisi apua vaivoihin. Olen yrittänyt surffailla kyseisten luonnonaineiden negatiivisia vaikutuksia kun niitä otetaan enemmän kuin mitä ravinnosta saadaan mutta en ole löytänyt (jos joku löytää niin viitsisikö kertoa). Karnosiinilla ja ubikinonilla on myös todettu olevan urheilusuoritusta parantavia ominaisuuksia mutta oma lähtökohta on puhtaasti sydänperäinen. Katsotaan miten äijän käy, paraneeko oireet vai meneekö rahnat tohtori Toloselle :)

Karnosiini http://fi.wikipedia.org/wiki/Karnosiini

Ubikinoni http://fi.wikipedia.org/wiki/Ubikinoni

2 kommenttia:

  1. No, miten kävi? Auttoiko ja onko ihossa muutoksia? :)

    IsoKoo

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kysymästä IsoKoo. Itseasiassa jatkan edelleen näitten kyseisten rohtojen syömistä. Selvästi on lisälyönnit vähentynyt, mutta tietenkään en voi olla varma johtuuko kenties siitä että on 40kg hoikempi kun aikaisemmin. Mutta eipä niistä taida muuta haittaa olla kuin lompakon lommo, eli jatketaan näillä. Tosin tilaan nykyään yrtit tuolta www.iherb.com osoitteesta kun saa puoleen hintaa.

    VastaaPoista