tiistai 30. kesäkuuta 2009

Ravintofilosofia treeniprojektin aikana

Laihdutusprojektin loppuaikoina tuli sellainen ravintofilosofia että kaikki sellainen mistä ei ole elimistölle juurikaan mitään hyötyä, jätän pois. Pois jää myös sellaiset tuotteen mistä on pääsääntöisesti elimistölle (tutkitusti) haittaa. Pyrin korvaamaan nämä ruoka-aineet sellaisilla tuotteilla millä on jotain ravitsemuksellista merkitystä. Alkoholi olkoon poikkeus.

Uskon samaan juttuun myös näin treenatessa. Mitä enemmän saan vitamiineja ja hivenaineita (luonnollisista lähteistä), niin sitä parempiin tuloksiin pääsen. Hieman joudun nostamaan energian saantia, mutta pystyn sen tekemään hyvin esimerkiksi pähkinöiden avulla. Tai lisää hieman "liha" osuutta lautasmallissani. 80 prosenttia kasviksia, salaattia, hedelmiä ja marjoja muuttuu 70 prosenttiin ja liha lisääntyy 20 prosentista 30 prosenttiin. Vielä en tätä muutosta ole tehnyt mutta jos huomaan, että näläntunne lisääntyy kun treenien intensiteetti kasvaa, niin silloin sen teen.

Laihdutusprojektin aikana kalorini on liikkunut 1400-1700 hujakoilla ja sillä määrällä painoa on tippunut keskimäärin hieman yli kilon viikossa. Nyt kun liikunta lisääntyy uudet tavoitekalorit ovat 1700-2100, kuitenkin niin että jos treenaan kevyesti niin myös syön hieman vähemmän. Tällä uudella kalorimäärällä pitäisi paino jonkin verran tippua mutta on sitä rasvaa vielä mistä tiputtaakin. Jos kaikki menee niin kuin olen laskenut niin noin kahden kuukauden päästä olen suunnilleen tavoitepainossa, ja silloin pitää uudestaan tarkastella kaloreita.

Näillä siis mennään toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti