Tutustuin parsakaalin ihmeelliseen maailmaan, sekä syömällä sitä, että googlettamalla. On se aikamoista ihmelääkettä. Eikä pelkästään parsakaali vaan myös muut vastaavat kasvit. Jotta saisi parhaat mahdolliset terveysvaikutukset tulisi parsakaalia kuitenkin syödä n. 2kg päivässä, mutta kasvi sisältää myös paljon C, K ja A vitamiinia sekä kuituja. Tekee siis hyvää pienempinäkin annoksina ja hyvältä maistuu!
Tässä muutamia artikkeleita parsakaalin hyvistä ominaisuuksista:
Suomeksi (parsakaali.fi huom. lisäravinnevalmistaja Natures of scandinavia mainossivusto):
NRF2
Superparsakaalilla syöpää vastaan
Parsakaali Rintasyövän ehkäisyssä ja hoidossa
Parkinsonin tauti
Sydäninfarkti
Omena ja parsakaali ehkäisevät dementiaa
Parsakaali saattaa suojata astmaa vastaan
Vatsahaava
Yalen yliopiston tekemä lista jonka avulla voidaan vertailla eri ruoka-aineiden terveellisyyttä ja ravinnepitoisuuksia. Asteikossa 1 on vähiten terveellinen ja 100 eniten terveellinen.
Natures of scandinavia mainos (suomeksi)
Englanniksi:
Cultivation, nutritional value, and preparation (wikipedia)
Broccoli Sprouts Fight Cancer-Causing H. Pylori (NaturalNews)
Broccoli Compound Found to Protect Against Lung Disease (NaturalNews)
Cooking Broccoli Destroys 90+ Percent of Anti-Cancer Compound Sulforaphane (NaturalNews)
Ja täältä paljon muita artikkeleita parsakaaliin liitetyistä terveysvaikutuksista englanniksi
Huom. parsakaali ja oikeastaan kaikki kasvikset tulisi joko syödä raakana tai lämmittää kevyesti höyryttämällä tai nopeasti wokattuina, muuten suurin osa hyvistä ominaisuuksista häviää sen siliän tien.
Höh - nuo linkit eivät toimi tai sisältö on poistettu??
VastaaPoista